Nieuws uit Geel

Geel
Geel

Nieuws uit Geel

School belooft leerlingen frietjes als ze speelplaats netjes houden

15/06/18 02:57 - De Kempen zijn dankzij de inspanningen van 9.273 deelnemers in 31 scholen en zeven verenigingen weer een beetje netter. Met Operatie Proper gingen ze het voorbije jaar de strijd aan tegen het zwerfvuil.

Daders van overval op 77-jarige vrouw krijgen tot vijf jaar cel

14/06/18 03:00 - Hadden de daders van een drieste home invasion bij een 77-jarige vrouw in Geel zich van woning vergist? Het is best mogelijk. Kopstuk Rachid B. (40) uit Geel kreeg woensdag van de strafrechter in Turnhout vijf jaar gevangenisstraf. Zijn handlanger Abdilhedi A. (47) uit Heusden-Zolder kreeg 40 maanden effectief.

Centrum dat jongeren aan job helpt verhuist hoofdzetel naar Bemt

14/06/18 02:57 - Het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) Antwerpen verhuist de hoofdzetel van Berchem naar het Bemtgebouw in Geel

Tot 5 jaar cel voor duo dat deur intrapt bij alleenstaande bejaarde

13/06/18 12:00 - De strafrechter in Turnhout heeft woensdag Rachid B. (40) uit Geel veroordeeld tot 5 jaar cel voor een diefstal met geweld in Geel. Zijn kompaan Abdilhedi A. (47) uit Heusden-Zolder kreeg 40 maanden effectief.

Verdachte van moordpoging mag geen festival bezoeken

12/06/18 18:01 - De raadkamer in Turnhout heeft Wesley V. (20) uit Geel vrijgelaten onder voorwaarden. Hij wordt, samen met een kompaan, verdacht van moordpoging op Henny Pinas (44).

Online bevraging peilt naar mening burgers over ontsluitingsweg

12/06/18 02:57 - De provincie Antwerpen zoekt samen met de gemeentebesturen van Geel, Mol, Dessel en Retie naar een oplossing om het zware verkeer uit de woonkernen te halen. Op vraag van de stad Geel voert de provincie nu een nieuwe studie uit naar een eventuele bijkomende ontsluitingsweg. In dat onderzoek krijgen de burgers inbreng: de provincie peilt bij de inwoners naar hun mening over al de verschillende opties die tijdens de procedure op tafel komen. “We legden aan veertig lokale sleutelfiguren de aanpak van het project voor en hoe de burgerparticipatie willen vormgeven”, legt Luk Lemmens (N-VA), gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit van de provincie Antwerpen uit. “We toetsten bij hen af hoe we de ruime bevolking het beste betrekken bij het zoeken naar oplossingen. Binnenkort starten we met een online bevraging. Die moet gedetailleerde gespreksstof opleveren voor de inspraakmomenten met burgers in november.”

Slachthuisgroep Verbist schiet met scherp op minister en wil alle schade verhalen: “Waarlijk ongezien”

11/06/18 19:19 - Enkele dagen na de gerechtelijke inval bij het FAVV en net op de dag dat minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) door de Raad van State werd teruggefloten over de sluiting van een slachthuis in Geel, laat ook slachthuisgroep Verbist zich erg scherp uit over de minister. De groep zegt in een persmededeling onder andere het slachtoffer te zijn van een “hysterisch oproer” en voelt zich na de inval bij het voedselagentschap naar eigen zeggen verplicht om te reageren.

Slachthuis Geel gaat opnieuw open: “Beslissing minister niet afdoende gemotiveerd”

11/06/18 16:19 - De Raad van State schorst de beslissing van minister Ducarme om het slachthuis in Geel te sluiten. Dat besluit was “niet afdoende gemotiveerd”, zo meldt Belga.

In brand gestoken matras dwingt Huis Helena tot ontruiming

09/06/18 02:57 - In de afdeling Huis Helena van het MPI Oosterlo heeft het vrijdagavond rond 17.15 uur even gebrand. Het vuur ontstond toen een bewoner zijn matras aanstak.

Dertigtal bewoners met een beperking geëvacueerd na brand in Geel

08/06/18 21:32 - In Geel heeft het vrijdag kort gebrand in Huis Helena, een centrum voor begeleid wonen voor volwassenen met een beperking. Een dertigtal bewoners werd geëvacueerd. “Twee begeleiders en vier politiemensen werden even voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn intussen weer thuis”, zegt burgemeester Vera Celis (N-VA).

Zelf nieuws uit Geel?


Geel

„ Woonplaatsen.be gidst u door Geel! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken